Франция обеща да увеличи доставките на боеприпаси за Украйна, за да

...
Франция обеща да увеличи доставките на боеприпаси за Украйна, за да
Коментари Харесай

Франция увеличава доставките на боеприпаси за Украйна през 2024 г.

Франция обеща да усили доставките на муниции за Украйна, с цел да посрещне отбранителните потребности на Киев през идната година. Новината съобщи украинското министерство на защитата на 30 ноември след посещаване на френска делегация.

Заместник-министрите на защитата на Украйна Дмитро Клименков и генерал-лейтенант Иван Гаврилюк се срещнаха с френски сътрудници в Киев, с цел да обсъдят съдействието в региона на защитата сред двете страни.

Френският военачалник Жан-Франсоа Док съобщи, че Париж подхваща всички вероятни стъпки в поддръжка на Киев. Френският фонд за поддръжка се пробва да покрие отчасти покупките на оръжия и аварийни елементи за Украйна, означи той, като добави, че Франция ще усили доставките на муниции през 2024 година

Страните разискаха и усилването на съдействието в региона на военната логистика.

" Тази седмица към този момент получихме средствата и ще правим заплащане за спомагателното закупуване на самоходните оръдия (гаубици) " Цезар ", " сподели Гаврилюк. " Благодарим на френската страна за непрекъснатите доставки на муниции за тези системи ", добави той, представен от Kyiv Independent.

Франция е трансферирала на Украйна общо 30 съвременни самоходни гаубици " Цезар " от версията 6х6. Дания е предоставила още 19 единици от модела 8х8.

Съобщението за спомагателните муниции от Париж идва на фона на апелите към съдружниците на Киев да усилят производството на оръжия за Украйна. Русия към този момент усили бюджета си за отбрана за идната година до рекордни размери, което е сигнал за сложна година на бойното поле.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР